Pilarianturat tarkoittavat betonista valettua betonikiveä johon hallinrakenteet voidaan kiinnittää suoraan tukevasti ja turvallisesti. Pilarianturan alle on laitettu tasaisesti murskepeti jonka päälle antura laitetaan tukevasti.
Pilarianturat voidaan kiinnittää pulttiliitoksen avulla joko liimapuuhun tai teräsrakenteisiin hallia varten. Kun perusta on vakaa ja laadukas, koko halli on pitkäikäinen ja luotettava. Sinun ei tarvitse pelätä sortumista.
Sokkelielementit ovat maapohjaisen rakennuksen perustuksen osa, jonka tehtävänä on siirtää yläpuolisten seinien välittämä kuorma edelleen perustuksille. Se voi toimia myös maanpainetta välittävänä rakenteena.
Sokkeli tehdään pilarianturan päälle ja sen päälle tulee rakennuksen runko. Mikäli rakennuksen alla on riittävän kantavaa maata, rakennuksen painoa laajemmalle alalle jakava antura ei välttämättä ole tarpeen. Sokkeli jää yleensä osittain maan alle ja osittain näkyviin maan pinnalle.
Sokkelielementit nostetaan työmaalla, asennusnosturin avulla suoraan pilarianturoiden päälle. Sokkelielementit kiinnitetään tavallisesti juottamalla suoraan rakennuksen runkoon kiinni.
Halutessasi saat nämä kaikki pakettina Sementtivalimo A.Pajuniitty Oy:stä.
Näin saavutetaan etuna se että rakenteesta tulee heti valmisrakenne sekä tämä säästää aikaa ja vaivaa tilaajalle.
Perustukset tarkoittavat rakennusten tai rakennelmien maata vasten tulevaa osaa. Perustukset voivat olla hyvin monenlaisia, riippuen käyttötarkoituksesta ja maapohjan kantavuudesta.
Antura- ja sokkeliperustuksessa on varsinaisen sokkelin alla antura, joka jakaa sokkelille tulevan kuorman laajemmalle alueelle, jolloin pohjapaine saadaan riittävän pieneksi. Anturat voidaan myös pienentää erillisiksi laatoiksi, joiden väliin asennetaan joko paikalla tehty tai elementtirakenteinen sokkelipalkki.
Me Sementtivalimo A.Pajuniitty Oy:ssä valmistamme perustukset aina laadukkaasti teräsbetoni rakenteena. Täyttävät näin nykyajan korkeat laatuvaatimukset, vahva ja kestävä.